Over het koor 

Gezelligheidskoor de Schorre Morries

Geschiedenis

Het Gezelligheidskoor De Schorre Morries is ontstaan uit een gelegenheidskoor dat ter gelegenheid van een optreden op de Hollandscheveldse Nights of the Proms eind jaren 90 bij elkaar was geraapt.

Ter gelegenheid van dit eenmalige optreden werd een 25-tal mensen bijeen getrommeld die in korte tijd een aantal liedjes instudeerden.

Na een succesvol optreden op dit muziekspektakel haakte een groot deel van het koor weer af omdat zijhun medewerking als een eenmalige gebeurtenis zagen.De overgebleven koorleden vonden echter het zingen in een koor dermate leuk, dat ze besloten in 2000 officieel het gezelligheidskoor “De Schorre Morries” op te richten.

Dit had binnen de kortste keren tot gevolg dat het koor een ledenstop moest instellen omdat besloten werd niet meer dan 40 zangers en zangeressen toe te laten. Er is veel belangstelling om tot het koor toe te treden zodat de bezetting permanent 40 leden is en ongeveer evenveel mannen als vrouwen telt.

Het koor treedt regelmatig op in Hollandscheveld en verre omstreken.

De optredens variëren van

 • zorgcentra
 • campings
 • markten
 • bruiloften
 • verjaardagenn
 • enzovoorts

Op dit moment zijn de heren in de minderheid! Dus mannen als je van zingen houdt en het lijkt je wat om dit samen met meerderen te doen, neem dan contact op met één van de bestuursleden of bel Hiddo: 0528 – 343530.

Dirigente Annelies Kip

Na jaren lid geweest te zijn van de Schorre Morries en in het bestuur gezeten te hebben, ben ik er een aantal jaren tussen uit geweest. Sinds eind 2019 ben ik als dirigente weer met veel plezier bij de Schorre Morries terug. Ik ben getrouwd, moeder, oma en zelfs overgrootoma.

Mijn hobby’s zijn: zingen, muziek, natuurlijk  het begeleiden en dirigeren van de Schorre Morries, wandelen en fietsen. Mijn grootste hobby is echter haken, dat doe ik bijna elke dag en als er geklust moet worden ben ik ook van de partij.

Genieten van de dagelijkse dingen die voorbij komen samen met mijn man en onze hond is belangrijk voor me.

  Muzikale begeleiding Van Gerton

  Volgt.

   Geluidsman Geert Schonewille

   Hij bedient de knoppen van de geluidsinstallatie tijdens de optredens en oefenavonden.

    Onze thuishaven

    Sinds de oprichting van het Gezelligheidskoor de Schorre Morries is Dorpscentrum ’t Anker aan de Otto Zomerweg 1 in Hollandscheveld hun “THUISHAVEN”. In de even weken wordt daar op donderdagavond geoefend van 20.00 uur tot 22.00 uur. Ook wordt de jaarlijkse uitvoering daar gehouden en andere activiteiten die door en voor het koor georganiseerd worden.

     Boeking Schorre Morries

     Het koor hanteert heel vriendelijke tarieven. Voor zorginstellingen geldt een speciaal tarief. Neem gerust eens contact met ons op, wij doen u graag een passend voorstel.

     Hiddo Reys: Telefoon: 0528 - 343530
     e-mail: andore@ziggo.nl